Vremea se schimba radical în România: „Vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade”

0

Vremea se schimba radical. Directorul ANM, Elena Mateescu a anuntat, la Antena 3 CNN, ca furtuna care provoaca pagube in vestul Europei va aduce ger si ninsori in Romania.

„De vineri, vremea se va raci, la inceput in jumatatea de nord a tarii, acolo unde valorile de temperaturi nu vor mai depasi 3,4,5 grade Celsius, la nivelul maximelor.

In timp ce, in sud si in sud-est vor mai fi posibile valori de peste 11-12 grade Celsius. Inclusiv in capitala vorbim de o maxima posibila de 13 grade Celsius.

In partea de sud, sud-est, vineri, vor mai fi valori specifice cu mult a peste ceea ce ar fi specific datei din calendar.

De sambata racirea va fi de interes in toata tara, chiar accentuat in partea de sud si sud-est a tarii.
La scara intregii tari, valorile de temperatura vor scadea intre -4, pana la 4,5 grade, la nivelul maximelor.

In depresiuni vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade Celsius, pana la -1 grad pe litoral”, a apus directorul ANM, Elena Mateescu.

”La munte vor predomina ninsorile, local se va depune strat consistent de zapada, iar pe creste, vitezele vantului la rafala vor fi de 70, 80 km/h.

Si in Bucuresti ne asteptam ca in noaptea de vineri spre sambata sa consemnam la inceputul noptii precipitatii sub forma de ploaie, dupa care lapovita si ninsoare.

Duminica predominant ninsori.

Duminica in Bucuresti maxima va fi de 1, 2 grade Celsius, iar minimele vor fi coborate si la inceputul saptamanii viitoare. Valori apropiate de pragul de ger”, a mai spus Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.