Vine gerul in România!

0

Un var de aer polar va străbate țara noastră, iar vremea se va schimba semnificativ începând de duminică, în special în zona Moldovei, unde termometrele vor indica valori de cel mult 6 grade. De luni, varul de aer polar va cuprinde toată țara.
De săptămâna viitoarea vremea se va schimba radical. Temperaturile vor ajunge chiar și la minus 20 de grade Celsius. În zilele de marți și miercuri se vor înregistra cele mai scăzute valori ale acestei perioade.

Vremea se răcește semnificativ la final de săptămână
Un var de aer polar va străbate țara noastră, iar vremea se va schimba semnificativ începând de duminică, în special în zona Moldovei, unde termometrele vor indica valori de cel mult 6 grade. De luni, varul de aer polar va cuprinde toată țara.

Astfel, în prima zi a săptămânii viitoare vremea va fi în general geroasă, mai cu seamă noaptea și la primele ore ale dimineții. Se vor semnala temperaturi predominant negative, de până la -10 grade în special în partea de nord a Moldovei. Temperaturi ceva mai blânde, dar tot negative se vor înregistra în depresiunile Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, unde valorile termice vor oscila între -1 și 1 grad Celsius.

Temperaturile scad până la -20 de grade Celsius

„Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor. Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei”, a precizat Elena Mateescu, director general ANM.

Pentru marți și miercuri dimineață, meteorologii prognozează că vremea va atinge vârful negativ din punct de vedere termic. Mercurul din termometre va coborî până la -15 chiar -20 de grade Celsius. De asemenea, vom avea parte și de precipitații sub formă de zăpadă.

De luni vremea se răcește în toată țara
„Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineţi, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a mai precizat Elena Mateescu.

Meteorologul a mai precizat că începând de astăzi se vor semnala ploi în vest, centru și nordul țării, pentru ca mai apoi acestea să se transforme începând de duminică în ninsori. Astfel, în zonele nordice și în regiunea Moldovei se vor înregistra cantități semnificative de zăpadă. Ulterior, aria ninsorilor va atinge și sudul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.