Un nou cutremur in Romania. Seismul a fost resimtit in mai multe orase

0

Un nou cutremur in Romania. Seismul a avut loc la ora 02:02:43 (ora locala a Romaniei) si s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU.

Seismul a avut impact intr-o zona extinsa, afectand in special localitatile din vecinatatea epicentrului.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:
In ziua de 21 Ianuarie 2024 la ora 02:02:43 (ora locala a Romaniei) s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur cu magnitudinea ml 3.5, la adancimea de 133.5km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 50km NV de Buzau, 60km V de Focsani, 65km SE de Sfantu-Gheorghe, 68km E de Brasov, 72km NE de Ploiesti.

Cea mai puternica miscare tectonica din Romania s-a inregistrat in judetul Gorj, pe 14 februarie 2023, si a avut magnitudinea de 5.7.

Seismul a avut aproape 100 de replici si a provocat pagube materiale insemnate, in 22 de localitati din cinci judete. Cutremurul a fost de mica adancime, la doar 6,3 kilometri de scoarta terestra.

Cand vine un cutremur asemanator celui din 1977 in Romania?
„In jur de 2040 este posibil sa avem in Romania un cutremur foarte mare. E greu sa spui cu exactitate, sa vorbesti despre o ciclicitate. Trebuie sa vorbesti despre saptamana, ziua, ora si anul. Nimeni nu este capabil sa spuna lucrul acesta cu exactitate.

Cutremurele noastre sunt puternic afectate de miscarea Africii. Aceste cutremure care sunt se intampla din cauza ca Africa se deplaseaza catre Nord. Marea Mediterana va disparea in cateva sute de mii de ani”, a spus Gheorghe Marmureanu, pentru FANATIK.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.