Rulouri cu cremă de vanilie – Deliciu italian

0

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Indiferent de vârsta pe care o ai, cine poate rezista unor cornuri cu cremă care să te duca cu gândul la vacanțele petrecute în Italia?

Aceste cornuri sunt perfecte pentru a încânta și a surprinde papilele gustative ale oaspeților tăi la orice ocazie specială. Sunt ușor de făcut cu ingrediente simple și puțină răbdare. Așadar, hai să descoperim cum să preparăm această delicioasă rețetă italiană.

Ingrediente
3 gălbenușuri de ou
3 linguri de făină albă
1/2 cană de zahăr
1 linguriță de extract de vanilie
235 ml de lapte
225 grame de foietaj de patiserie
50 grame de zahăr
1 ou (pentru uns)
zahăr pudră pentru decor
Preparare
Cremă pastieră

Încălzește laptele într-un vas până devine cald (nu fierbinte).
Într-un vas mediu, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul, extractul de vanilie și făina până obții o compoziție cremoasă și ușoară.
Adaugă treptat laptele în vasul cu gălbenușuri amestecând încontinuu, asigurându-te că nu se formează cocoloașe.
Pune vasul pe foc mediu și amestecă continuu până când compoziția începe să fiarbă într-un ritm lent. Crema va începe să se îngroașe, așa că trebuie să fii atent să nu se lipească de fundul vasului. Redu focul și mai lasă-o să fiarbă câteva minute până obții consistența dorită.
Toarnă crema într-un bol de sticlă, acoperă cu folie alimentară și las-o să se răcească. Dă la frigider cel puțin o oră.
Cornuri
Preîncălzește cuptorul la 200 °C.Presară puțin zahăr pe blatul de lucru și deasupra foietajului și întinde-l într-un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 23×30 cm.
Taie foietajul în 12 benzi cu lățimea de aproximativ 2,5 cm. Dacă vrei să faci lucrul mai ușor, taie mai întâi foaia în trei părți egale, iar apoi fiecare parte în patru benzi.
Rulează fiecare fâșie pe un corn de copt conic, astfel încât foietajul să se suprapună pe jumătate din lungimea cornului.
Așază cornurile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, cu partea unde se încheagă foietajul în jos.
Bate oul cu o lingură de apă și unsește ușor fiecare corn cu acest amestec.
Asigură-te că amestecul de ou nu ajunge pe cornul de copt, altfel va fi mai greu să îndepărtezi cornul din foietaj după coacere.
Coace la 200 °C timp de aproximativ 15-20 de minute până cornurile capătă o culoare aurie.
Lasă-le să se răcească câteva minute și îndepărtează-le cu grijă din forme.
Dacă foietajul se lipește de forma de copt, poți apăsa puțin formele pentru a micșora circumferința și cu grijă să întorci forma în interiorul cornului până acesta se desprinde.
Înainte de a servi, umple cornurile cu cremă.
Presară zahăr pudră deasupra lor, dacă dorești, și bucură-te de o gustare delicioasă!

Sfaturi și trucuri
Dacă nu ai forme de cornuri, poți folosi școlițe sau chiar bețișoare de înghețată ca alternative pentru a rula foietajul.
Cornurile pot fi pregătite cu o zi înainte și vor rămâne proaspete și crocante. Este important să le păstrezi într-un recipient închis ermetic pentru a le menține prospețimea.
De asemenea, poți congela cornurile și să le umpli mai târziu cu cremă. Înainte de a le servi, lasă-le să se dezghețe la temperatura camerei și apoi umple-le cu cremă.
Acum că ai descoperit această rețetă delicioasă, pregătește-ți ingredientele și ia-ți răgazul să te bucuri de acest deliciu italian în compania celor dragi.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.