Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

0

Meteorologii au anunțat că vremea se va răci semnificativ începând de săptămâna viitoare.

Vremea se va răci semnificativ începând de luni, când o masă de aer polar va ajunge în România și va aduce ger, lapoviță și ninsoare, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Aceasta a spus că în prima parte a săptămânii viitoare temperaturile minime vor scădea sub minus 15 grade Celsius, pe parcursul nopților și dimineților, în jumătatea nordică a Moldovei, în estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice, transmite Hotnews.

Duminică, temperaturile maxime din timpul zilei nu vor depăși minus 1 grad în regiunea Moldovei, în timp ce în Dobrogea sau în Lunca Dunării vor mai fi posibile valori de 13-15 grade Celsius, a declarat Elena Mateescu la Digi 24.

Începând de luni, însă, vremea se va răci semnificativ, iar o masă de aer polar va aduce ger și ninsori în săptămâna 8-16 ianuarie.

Conform directorului ANM, minimele pe parcursul nopților și dimineților în prima parte a săptămânii vor coborî sub minus 15 grade Celsius.

„Va fi un proces de răcire caracteristic la nivelul întregii țări și vorbim de temperaturi care începând de luni, 8 ianuarie, la nivelul maximelor vor fi sub minus 10 grade în nordul Moldovei, până la cel mult minus 3, minus 2 grade Celsius în restul regiunilor.Minimele pe parcursul nopților și dimineților, mai ales în prima parte a săptămânii, vor fi sub minus 10, chiar minus 15 grade Celsius până la minus 5, minus 6 în restul teritoriului. Și vorbim de minimele cele mai coborâte în jumătatea nordică a Moldovei, dar și în regiunile intracarpatice, nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde cunoaștem zona ca fiind polul frigului în țara noastră.

Masa de aer polară foarte rece va aduce fenomene specifice datei din calendar. E vorba de o scădere bruscă și semnificativă cu diferențe foarte mari de temperaturi de la o zi la alta (…) Răcirea este una semnificativă pentru săptămâna 8-16 ianuarie, după care ne așteptăm să intrăm într-un normal din punctul de vedere al regimului de temperaturi și al cantităților de precipitații”, a mai spus Elena Mateescu.

De asemenea, în săptămâna 8-16 ianuarie se vor înregistra ploi, lapoviță și ninsoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.