Prognoza meteo pana pe 25 martie

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important! Specialiștii au actualizat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea până pe data de 25 martie. La ce condiții trebuie să se aștepte românii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo detaliată! Iată cum va fi vremea la noi în țară în perioada cuprinsă între 26 februarie și 25 martie 2024.

Ce condiții meteo vor fi în următoarele patru săptămâni în România.

A fost actualizată prognoza meteo

Potrivit prognozei publicate vineri de ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, având în vedere media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului față de perioada 2004-2023. Totodată, este importat de precizat faptul că se estimează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu exactitate utilizând această prognoză.

În ceea ce privește prognoza meteo pentru fiecare săptămână în parte, se observă următoarele previziuni:

Pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024, se preconizează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în întreaga țară, cu accent pe regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va varia, fiind excedentar în sud-vest și deficitar în nord, centru și est, iar în rest se va apropia de normal.

Vremea 4 martie – 25 martie

În intervalul 4 martie – 11 martie 2024, se estimează că temperaturile medii vor fi peste media obișnuită pentru această perioadă în toate regiunile, cu accent pe cele nordice, vestice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în întreaga țară, în special în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

În săptămâna 11 martie – 18 martie 2024, temperatura medie a aerului se va menține peste normal în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi apropiat de normal în cea mai mare parte a țării.

În ultima săptămână, 18 martie – 25 martie 2024, se așteaptă ca mediile valorilor termice să fie ușor peste cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cu atât mai mult, cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Rămâne de văzut ce vor mai anunța specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) despre vreme în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.