Prințesa Kate, în comă sau cu cancer? Speculațiile explozive care alimentează teoriile conspirației pe internet

0

Zvonurile și speculațiile despre starea de sănătate a Prințesei Kate au fost oprit în final de o declarație personală a acesteia, prin intermediul unui mesaj video emoționant.

Kate Middleton, Prințesa de Wales, a dezvăluit că absența ei îndelungată din viața publică a fost cauzată de un diagnostic de cancer, pe care l-a primit după o operație abdominală la care a fost supusă pe 17 ianuarie 2024.

Internetul a fost împânzit de speculații în ultimele luni, în urma retragerii Prințesei de Wales din viața publică. În luna ianuarie, Casa Regală anunțase că Kate se va retrage pentru o perioadă din cauza unor probleme de sănătate, fără a specifica natura acestora. La vremea respectivă, s-a menționat doar operația abdominală pe care aceasta o suferise.

Cu toate acestea, absența îndelungată a lui Kate Middleton a stârnit numeroase semne de întrebare și a alimentat tot felul de speculații. Printre cele mai frecvente presupuneri ale internauților se numărau teorii precum „Prințesa Kate este în comă”, „Relația cu William este în impas”, „Prințesa Kate este înșelată” și „Kate a divorțat în secret”.

Pentru a pune capăt speculațiilor, Prințesa de Wales a decis să lămurească situația prin intermediul unui mesaj video în care a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer. În pofida faptului că această mărturisire a venit târziu, teoriile conspirației continuă să circule e pe internet.

Într-o încercare de a descoperi adevărul, un angajat al spitalului privat unde a fost operată Kate a încercat ilegal să-i acceseze dosarul medical, potrivit unei publicații britanice. Instituția sanitară și autoritatea britanică de supraveghere a protecției datelor anchetează cazul.

Joseph Uscinski, profesor de științe politice, a declarat în legătură cu acest subiect: „Dacă e să numim un lucru care a scăpat de sub control în lumea de azi e disponibilitatea oamenilor de a crede în teoriile conspirațiilor.” Cu toate acestea, chiar și în lumina declarației Prințesei Kate, zvonurile continuă să persiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.