Irina Margareta Nistor, După Ce A Văzut Cum Joacă Eva Măruță În Filmul “Tati Part-Time”: “Inițial M-Am Gândit Că Este O Lovitură De Marketing. Am Constatat Că Are Talent. Sper Să Nu Se Oprească…”

0

Ce părere are Irina Margareta Nistor de prestația Evei Măruță din filmul „Tati part-time„. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că filmul ‘Tati part-time’ se bucură de audiențe foarte mari. A devenit viral într-un timp foarte scurt, însă deși Eva Măruță este în rolul principal la doar 8 ani, mulți au aruncat cu hate asupra ei. Iată cum comentează însă criticul de film Irina Margareta Nistor prestația ei din toate punctele de vedere!

Irina Margareta Nistor nu are nevoie de prea multe descrieri, fiind cunoscută de milioane de români, drept traducătoare și critic de film român. În timpul regimului comunist a lucrat pentru TVR și a dublat în secret peste 3000 de filme înregistrate pe casete video și aduse din Vest, astfel că cinematografia este mare ei pasiune și punctul ei forte. A comentat numeroase filme, inclusiv pe cele noi, astfel că nu putea să nu vorbească și despre „Tati part-time„.

Ce părere are Irina Margareta Nistor de prestația Evei Măruță din filmul „Tati part-time„
Irina Margareta Nistor a spus clar că a vizionat filmul ‘Tati part-time’ nu o dată, ci de două ori, astfel că pe măsură ce se uita, vedea numeroase alte detalii. A precizat faptul că este un film foarte ingenios și bine gândit, dedicat publicului tânăr, însă declarațiile ei au ajuns rapid la Eva Măruță, care la doar 8 ani a jucat rolul principal. Fără a ezita, a recunoscut că inițial credea că este vorba despre o strategie de marketing, însă când l-a vizionat și-a dat seama cât talent are fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță.

„L-am văzut deja de 2 ori. Este un public tânăr, un public care își dorește copii sau măcar niște „finuți’, iar din punctul acesta de vedere mi-a plăcut foarte tare ideea. Mai pot fi și altceva decât părinți, bunici, nași, cum ar fi bătrâni și cel mult mătuși și unchi. Mi s-a părut foarte ingenios ca subiect.

În al doilea rând, Eva mi se pare foarte potrivită pentru rolul ăsta. Mărturisesc că, inițial, m-am gândit că este o lovitură de marketing că toată lumea spunea „Când vine filmul cu fata lui Măruță?’. După, am constatat că fata are talent, eu sper ca ea să nu se oprească după filmul ăsta pentru că am cunoscut un exemplu extrem de drag, și anume fata domnului Titieni, Ariadna, care a jucat excelent în „Domestic’, a lui Sitaru, după care a făcut Medicina, ceea ce e rău pentru că a jucat foarte bine. În general, cei care joacă bine de mici, să continue cariera pentru că e important.‘, a declarat Irina Margareta Nistor pentru DCNEWS.

Irina Margareta Nistor: „Dacă ea nu ar fi jucat bine, filmul nu ar fi funcționat„
Irina Margareta Nistor nu a putut să nu o laude pe Eva Măruță care, din punctul de vedere al unui critic de film, și-a jucat rolul foarte bine, a intrat în pielea personajului și a demonstrat faptul că este făcută pentru lumea cinematografică. De asemenea, a precizat clar că dacă Eva Măruță nu și-ar fi jucat rolul atât de bine, cu siguranță filmul nu ar fi funcționat și nu s-ar fi bucurat de acest succes răsunător.

„Fata a demonstrat că nu e așa. Totuși, dacă ea nu ar fi jucat bine, filmul nu ar fi funcționat. Sigur, de exemplu un film la care am participat și direct, „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie’, fetița care joacă acolo a fost aleasă pur și simplu în urma unui casting. A fost foarte potrivită pentru rolul respectiv. Uneori, se întâmplă să fie o lovitură pentru marketing, alteori se poate foarte bine să nu fie așa – e un copil mic și dacă lumea ar fi început să spună „Hai, măi, e fata lui Măruță, nu e grozavă’, îți dai seama că pentru acel copil e foarte riscant. Când iei un copil atât de mic, trebuie să-ți asumi că realmente joacă bine și cucerește publicul, ceea ce ea a reușit. Și fără să fie pe modelul lui Ashley Temple – știi cum era pe vremuri, ziceau că se înfiază numai copii cu ochi albaștri, cu păr blond și cu gropițe. Simt o fetiță pe care oricare dintre noi ar putea s-o aibă. E o mare răspundere pentru toți. Acolo există și o regizoare care sunt convinsă că a funcționat bine cu fetița. În general, toți copiii din film joacă bine. Nu se întâmplă foarte des acest lucru în filmele românești.’, a mai spus criticul de film.

Eva Măruță, val de hate pe rețelele de socializare după prestația în filmul Tati part-time
În timp ce numeroși actori de renume, vedete și nume importante din lumea cinematografiei o laudă, inclusiv criticul de film Irina Margareta Nistor, sunt persoane care nu văd la fel talentul Evei Măruță. Deși are doar 8 ani, haterii nu se pot abține de la comentariile răutăcioase la adresa ei, astfel că tatăl ei a intervenit și a pus punctul pe „i„.

„Nu vei reuși niciodată’, „Ești praf’, „Lasă-te de meserie’. Cine nu a auzit măcar o dată genul acesta de comentarii menite numai să rănească, să distrugă încrederea de sine? Ca adulți, să zicem că ne-am obișnuit și, cu puțin efort, să nu le ascultăm (întotdeauna). Din păcate, pot tăia niște aripi când ele sunt adresate unui copil care abia începe să viseze și crede că totul este posibil. Ca părinți sau nu, de fapt – ca oameni, suntem datori să reacționăm la aceste derapaje. Nu e suficient să ne întristăm din cauza faptului că există răutate în lume, firesc este să ne încurajăm unii pe alții, să vorbim când avem ceva constructiv de spus – chiar și o critică, să nu jignim fără sens. Mai presus de tot, suntem datori să ne protejăm și să ne susținem copiii.
Ps: nu o cunosc pe autoarea articolului, dar vreau să-i mulțumesc că a văzut filmul!’, este declarația lui Cătălin Măruță, referitoare la situația delicată prin care trece fiica lui, Eva Măruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.