ÎPS Teodosie, Veşti Proaste Pentru O Parte A Credincioşilor Care Au Luat Agheasmă De Bobotează: Pentru Cine E INTERZISĂ!

0

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit despre rânduielile legate de sărbătoarea Bobotezei, care trebuie respectate.

Astfel, el a spus că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasma sfinţită de Bobotează, dar o pot lua şi aduce acasă. De asemenea, nici fumătorii nu trebuie să bea din aceasta.

Agheasma, interzisă pentru fumători
ÎPS Teodosie a punctat că o persoană care fumează nu poate lua agheasmă „nici mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân”.

Teodosie a vorbit şi despre prietenia dintre o fată şi un băiat care este fumător: „Nu este bine! Să-l convingă, dacă vrea prietenia, să se lase de fumat”.

Preotul a făcut referire şi la rânduieli legate de sărbătoarea Bobotezei, care trebuie respectate. Astfel, el a spus că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasma sfinţită de Bobotează, dar o pot lua şi aduce acasă.

De asemenea, „nu s-ar cuveni” nici relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare, a mai spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit Radio Dobrogea.

Când se fac parastase
El a fost întrebat şi dacă se face parastas în lăcaşurile de cult dacă Sfântul Ioan este duminica. „Nu se fac parastase când Sfântul Ioan este duminica pentru că se cinsteşte învierea Domnului”, a răspuns Teodosie. În ceea ce priveşte anafura, el spune că aceasta nu se aruncă, ci, „dacă a mucegăit, o ardem”.

Cât despre vinul folosit pentru împărtăşanie, Teodosie afirmă: Nu se foloseşte la sfânta împărtăşanie vin din comerţ”. Întrebat dacă omul poate afla fericirea pe pământ, el a răspuns: „O iluzie, poate, da. Fericirea nu. Nu există fericire pe pământ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.