Cine nu a cheltuit banii de pe cardurile de energie îi poate scoate numerar! De unde pot fi ridicate sumele

0

Guvernul a decis că persoanele care nu au cheltuit banii de pe cardurile de energie îi pot scoate numerar. Este vorba despre cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc. Banii se vor putea încasa, în numerar, la oficiile poștale.

Cine nu a cheltuit banii de pe cardurile de energie îi pot scoate numerar
Reprezentanții Executivului au emis o ordonanță pentru completarea art. XLVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, precum şi pentru instituirea unor măsuri în domeniul gestionării fondurilor europene.

Prin această ordonanță, cardurile emise pentru beneficiarii măsurii implementate prin OUG 63/2022 – Programul Sprijin pentru România – vor putea fi utilizate și pentru aplicarea măsurii de sprijin prin acordarea de alimente de bază și mese calde, beneficiarii fiind aceiași. Sumele necesare emiterii și distribuirii cardurilor pentru beneficiarii noi se regăsesc în bugetul de stat aprobat.

Banii de pe cardurile de energie se vor putea lua de la oficiile poștale.

„O altă prevedere a acestei ordonanțe îi vizează pe beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Cei care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poștale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024″, se arată în finalul comunicatului.

Cum poate fi folosit cardul de energie
Cardul de energie este valabil până la data de 31 martie 2024, potrivit unui anunț recent făcut de Poșta Română.

„Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024. Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, a informat Poșta Română. Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Pentru plata facturilor cu cardul de energie, poți folosi una dintre cele 3 metode deja știute:

la orice subunitate a Poștei Române;
la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html
Salvezi timp, având cu tine următoarele documente:

Cardul de energie (primit prin Poșta Română);
Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului);
Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare).
Astfel, Guvernul a decis că persoanele care nu a cheltuit banii de pe cardurile de energie îi pot scoate numerar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.